bridge over water in a park

Kinderen en echtscheiding

Gaat u scheiden en heeft u kinderen?

Veel ouders kiezen voor mediation omdat ze de situatie voor de kinderen graag in goed overleg willen regelen. De afspraken over de kinderen worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Hierin staan de kinderen voorop. Wat hebben zij nodig? Daarna kijken we wat de mogelijkheden zijn; wat is haalbaar voor de ouders? Daar gaat het om.

U blijft als ouders ook na de scheiding samen verantwoordelijk voor de kinderen. U krijgt ook in de toekomst met elkaar te maken. In de mediation overlegt u met elkaar als vader en moeder. Soms is het lastig om uw conflicten als ex-partners opzij te zetten. De mediator kan u daarbij helpen.

Nelly Takken is gespecialiseerd in vragen en problemen van kinderen bij scheiding, de communicatie tussen de ouders en het ouderschapsplan. Voor vragen of onenigheid over het verblijf van de kinderen na de scheiding, de omgangsregeling, communicatie en besluitvorming kunt u bij NT-Mediation terecht.

Mediator-Apeldoorn-NT-Mediation-echtscheiding-Apeldoorn-de-Apenheul

Bij echtscheiding is het voor uw kinderen  belangrijk dat hun dagelijks leven zo normaal mogelijk blijft verlopen. Dat geeft houvast.

Foto: de Apenheul Apeldoorn

Door haar ervaring in de jeugdhulpverlening en haar werk als onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming, weet Nelly Takken wat er komt kijken bij de opstelling van een ouderschapsplan. Veel ouders vinden het prettig dat zij te maken hebben met een mediator die weet waar zij over praat.

Mediator-Apeldoorn-Kinderen-in-Mediation-Apeldoorn

In overleg met de ouders wordt ook een gesprek met de kinderen afgesproken. Deze gesprekken vinden altijd plaats in een ontspannen sfeer. Jonge kinderen maken tijdens het gesprek een tekening of collage over hun situatie.

De kinderen vertellen hoe ze de situatie tijdens of na de scheiding beleven.  Soms zitten ze met vragen die ze nog niet aan de ouders konden stellen. Andere kinderen hebben wensen of tips voor hun ouders. Direct na het gesprek met de kinderen wordt verslag gedaan aan de ouders.

U vindt hier een formulier voor het ouderschapsplan.

Villa Pinedo Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Villa Pinedo

Uw kinderen kunnen hier lezen en schrijven over hun eigen ervaringen met de scheiding van hun ouders.

Voor ouders is er de online workshop. Hier leert u hoe u uw kind rond de scheiding kunt begeleiden.

De Open brief “aan alle gescheiden ouders van Nederland” is belangrijk voor alle gescheiden ouders en voor ouders die gaan scheiden.

Villa Pinedo Brief aan Ouders 1Villa Pinedo Brief aan Ouders 2

__________________________________________________

Deel deze pagina